Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση


Αξιος εκπρόσωπος της εργοδοσίας είναι ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στη ΝΕΟΓΑΛ που έσπευσε πρώτος να υπογράψει την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση που μειώνει κατά 9% τους μισθούς για δύο χρόνια σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Το όνομά του είναι Γ. Μιχαηλίδης, είναι επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
 Δεν είμαστε συνδικαλιστές καριέρας, κοιτάμε την ουσία του προβλήματος και νομίζω ότι διασφαλίζουμε τους εαυτούς μας, τουλάχιστον για 2 χρόνια να είμαστε ήσυχοι”(!) ήταν η δικαιολογία του.
Τον παραδίδουμε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του στη ΓΣΕΕ, στην περιφρόνηση της εργατικής τάξης. 
Η συγκεκριμένη εταιρία (ΝΕΟΓΑΛ) είχε κέρδη 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 που σημαίνει ότι πρόβλημα λόγω κρίσης δεν έχει. Αξιοποιεί στο έπακρο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της και χτυπάει στο ψαχνό μισθούς και δικαιώματα.

Αποδεικνύεται επίσης η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των στελεχών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που «κονταροχτυπιούνται» δήθεν στα τηλεοπτικά κανάλια και δηλώνουν ότι δεν θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει μείωση μισθών !!!!

Την ίδια στιγμή στελέχη τους πρωτοστατούν και υπογράφουν τις αθλιότητες που ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών. 
Άξιος ο μισθός τους. 


Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο. Καμία αυταπάτη, ταξική αφύπνιση και συσπείρωση, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου