Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικοί εταίροι

Αφού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δε δεσμεύεται η κυβέρνηση από τυχόν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, τότε τι νόημα έχει ο διάλογος;

Η εργατική τάξη πρέπει να σπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να πετάξει έξω από το κίνημά της τους ξεπουλημένους - εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Είναι παγίδα ο διάλογος, η συνδιαλλαγή με τους καπιταλιστές όπου θέλουν για μια ακόμα φορά να σύρουν τους εργαζόμενους . Η λογική του «μικρότερου κακού», η υποταγή στους εκβιασμούς των βιομηχάνων, καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους στην πιο στυγνή εκμετάλλευση, στη μόνιμη εξαθλίωση. Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο. Οι μισθοί και τα δικαιώματά της δεν είναι κόστος.


Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να εμποδίσει το ξήλωμα των κατακτήσεών της μόνο παλεύοντας για να κάνει νόμο το δίκιο της, για να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευσή της. Είναι η δύναμη που πρέπει να ηγηθεί της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

1 σχόλιο:

 1. Καλά, αυτή η έκφραση "κοινωνικοί εταίροι" είναι να σου τη δίνει ...

  Άραγε την έχει ο ... Μπαμπινιώτης ;
  Και που ;
  Εκεί που προσπαθεί να εξηγήσει τι θα πει ξεπούλημα δικαιωμάτων και καταχτήσεων ;

  Λέω, εγώ, τώρα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή