Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δυναμικές παρεμβάσεις στην Πάτρα από το ΠΑΜΕ


Σε δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, ενόψει της Παναχαϊκής Σύσκεψης που διοργανώνουν από κοινού με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ την Τετάρτη 2 Φλεβάρη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης , στις 7 μ.μ., και κυρίως της απεργίας στις 10 Φλεβάρη.


Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Υγείας - Πρόνοιας, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός στα ταμεία του Αγ. Ανδρέα ενάντια στο νέο χαράτσι των 5 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξεταστούν δωρεάν.


Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα, έγινε νέα κινητοποίηση ενάντια στις νέες αυξήσεις, στην κοροϊδία του «κοινωνικού» τιμολογίου και στις διακοπές ρεύματος και τα ξηλώματα μετρητών που προχωράει η ΔΕΗ σε οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων, μικρών ΕΒΕ και φτωχών αγροτών. Απαίτησαν να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, να μειωθούν 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.


Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, του ταξικού κλαδικού συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά, απαιτώντας άμεση λύση στο ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων σε ορισμένα ΝΠΔΔ του διευρυμένου δήμου Πατρέων. Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε πως δε γνωρίζει τίποτα για την καθυστέρηση πληρωμών στους όμορους δήμους (Ρίου, Μεσσάτιδας) ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων.


Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ θα ακολουθήσουν «νέες πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης, ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου