Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση βολοδέρνει... ακυβέρνητη!


Το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και στην κυβέρνηση ψάχνουν απεγνωσμένα μια πολιτική - επικοινωνιακή ανάσα, καθώς γνωρίζουν ότι με τις όλες αυτές τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις ίσως διευρυνθούν κατά πολύ όχι μόνο οι κοινωνικές ομάδες που θα βρεθούν απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και τα απεργιακά κύματα. 

Το κλίμα όμως επιβαρύνει μια σειρά μυστικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν και παίρνουν όχι μόνο στο Μαξίμου, αλλά και στην Ουάσιγκτον, σχετικά με τις επερχόμενες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το κοινό συμπέρασμα των ερευνών αυτών είναι ότι τα σύννεφα στο πεδίο της οικονομίας πυκνώνουν επικίνδυνα. Για παράδειγμα η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι:


♦ ακόμη κι αν τα μέτρα του μνημονίου εφαρμοστούν πλήρως και στην ώρα τους,


♦ ακόμη κι αν η Ελλάδα βγει από την ύφεση και επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012,


♦ ακόμη κι αν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δουλέψει στο φουλ, το 2013 η Ελλάδα θα χρωστάει περί τα 40 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι εκτιμά επισήμως το μνημόνιο.


Τίποτε δεν είναι πλέον εύκολο για την κυβέρνηση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, βολοδέρνει... ακυβέρνητη! 
Τώρα λοιπόν χρειάζεται ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την «εθνική συστράτευση και συναίνεση» που τους καλούν τα κόμματα και οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας κινδυνολογώντας ή προβάλλοντας απατηλά συνθήματα. 
"Με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα και συμμαχία για λαϊκή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου