Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, εργάτες και εργάτριες, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μετανάστες, αυτοαπασχολούμενους που μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοστάτησαν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, στην περιφρούρηση, για την επιτυχία της απεργίας ανά κλάδο και επιχείρηση.


Παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία, τις απειλές για απολύσεις, την υπονόμευση από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, οι εργαζόμενοι πλαισίωσαν μαζικά τα μπλοκ των συνδικάτων του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και σε όσους την στηρίζουν.


Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσουν σε ενδεχόμενες προσπάθειες να προβούν εργοδότες σε απολύσεις ή σε άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Το κίνημα μας έρχεται από πολύ μακριά και τραβά για πολύ μακριά.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανατρέψουμε όχι μόνο μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους και αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αλλά την ίδια την μήτρα που τα γεννά -την καπιταλιστική ιδιοκτησία.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούμε να αντισταθούμε και να νικήσουμε την «σιδερένια φτέρνα» των μονοπωλίων με σπασμωδικές, ασυντόνιστες και πρόχειρες ενέργειες δεν έχουν ιδέα από ταξική πάλη ή κοροϊδεύουν.

Αλήθεια όσοι μας καλούν να περιορίσουμε τον αγώνα ως το να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τι προτείνουν να μπει στην θέση της; Χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Να φύγει ο Μουμπάρακ όπως έγινε στην Αίγυπτο και να έρθει ένας άλλος Μουμπάρακ ; Το πρόβλημα για τον λαό δεν είναι να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης και να παραμείνουν στην θέση τους τα μονοπώλια αλλά να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Αγώνας για άλλη πολιτική, για εργατική λαϊκή εξουσία. Αν δεν υπάρχει τέτοιος προσανατολισμός οι αγώνες θα οδηγούνται σε αδιέξοδο, θα ξεφουσκώνουν.
 



Από αύριο να συνεχίσουμε με κλιμάκωση της πάλης. Να συνεχίσουμε με οργάνωση, με σχέδιο για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων στις 10 Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των συγκεντρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου