Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Νομίζουν πως μας δουλεύουν...


ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΣ ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. «Το ευρώ θα επιβιώσει και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ»! Πιθανόν ...για την επιβίωση των Ελλήνων εργαζομένων είναι, όμως, που τίθεται σήμερα το ερώτημα.


Αν και μάλλον αυτό ελάχιστα απασχόλησε την συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Εχουν άλλα που τους απασχολούν.
Γιατί αν θεωρούν «επιβίωση» το να εξαφανιστεί κάθε κατάκτηση, το να συρρικνωθούν οι μισθοί, να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως η Υγεία και η Παιδεία, να διαλυθεί η Κοινωνική Ασφάλιση, τότε ...αλλάζει το νόημα της λέξης.
Το μόνο που πρόκειται να «επιβιώσει» από τις εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων, που όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αυξάνονται, ενώ εφεξής θα φορολογούνται και λιγότερο.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ παρεξηγήσει τον καημένο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο άνθρωπος δεν ήθελε να αφαιρέσει τίποτε από τις παροχές του ΕΣΥ. Να προσθέσει ήθελε - όπως τόνισε στην Βουλή - την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει κάνει κάτι παράξενο. Με κάποιο μυστήριο τρόπο κατάφερε να προσθέσει παροχές στη δημόσια Υγεία και, παράλληλα, να περικόψει τα κονδύλια που δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός!
Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, ή ο εν λόγω υπουργός είναι μάγος της πολιτικής διαχείρισης και της οικονομίας, ή μας δουλεύει κανονικότατα.
Κι επειδή δεν πιστεύουμε στη μαγεία, μάλλον θα καταλήξουμε στη δεύτερη εκδοχή, εκεί όπου καταλήγει κάθε λογικός άνθρωπος και, ταυτόχρονα, αγανακτεί όταν τον κοροϊδεύουν με μεγαλοστομίες περί αναβάθμισης του ΕΣΥ.
Οσο για τις ανοησίες περί του ότι «φέρνουν τον γιατρό κοντά στον πολίτη», ας τις αφήσουν καλύτερα. Αν έλεγαν ότι φέρνουν τον πολίτη ...πιο κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και μετά τον σπρώχνουν και μέσα για να πληρώσει, θα ήταν πολύ πιο ειλικρινείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου