Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ισχυρή λαϊκή συμμαχία για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία


Την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η κοινή δράση των εργαζομένων, των υγειονομικών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών για να πάψει η Υγεία να είναι προνόμιο των λίγων και για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αλλά και διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, υπογραμμίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των γιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 23 Φλεβάρη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Να ενισχυθεί η κοινή δράση όλων των εργαζομένων, των υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών για να πάψει η Υγεία να είναι προνόμιο των λίγων, όσων έχουν δηλαδή να πληρώσουν.
Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει ό,τι υπάρχει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ και τις παροχές Υγείας του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ.

Στους ασφαλισμένους αυτών των Ταμείων που οι κλάδοι Υγείας και οι υπηρεσίες Υγείας τους εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα έρθουν δραματικές περικοπές στις παροχές τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα ελάχιστο μέρος των αναγκαίων παροχών για τις επισκέψεις στους γιατρούς, θεραπείες, διαγνωστικές εξετάσεις, περίθαλψη στα νοσοκομεία και τη χορήγηση φαρμάκων. Η κυβέρνηση αυτό το λέει "βασικό πακέτο παροχών". Τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα χρειάζονται για την υγεία τους θα τις πληρώνουν από την τσέπη τους άμεσα ή από ιδιωτικές ασφαλιστικές. Για παράδειγμα, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ ήδη καλύπτονται μόνο με 20 ευρώ για την επίσκεψη στους γιατρούς το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία και πληρώνουν από την τσέπη τους μέχρι και 70 ευρώ. Πληρώνουν επιπλέον και για ένα μέρος των εξετάσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη εξαιρεθεί από την κάλυψη των Ταμείων 1.000 φάρμακα μέσω της λίστας και ετοιμάζεται η παραπέρα διεύρυνσή της.

Εχουν ήδη εξαιρεθεί 200 εξετάσεις και θεραπείες από την ασφαλιστική κάλυψη του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ. Δεκάδες εξετάσεις πληρώνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, εκτός από τα "διόδια" των 5 ευρώ.

Οσοι απολύονται και μένουν ανασφάλιστοι, θα περιθάλπονται σε έξι νοσοκομεία που θα τους δίνουν μόνο αντίγραφα φάρμακα, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο.

Οι εισφορές των συνταξιούχων για την Υγεία αυξάνονται για όλους τους ασφαλισμένους στο 4%, όπως ισχύει για το ΙΚΑ.

Η κυβέρνηση, επειδή θέλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία, προσανατολίζεται να μειώσει τα κρεβάτια στα νοσοκομεία ή ακόμα να κλείσει και κάποια απ' αυτά όπως και ορισμένα πολυιατρεία του ΙΚΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου