Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τα ΜΑΤ χτυπάνε γιατρούς


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους γιατρούς, σπουδαστές και συνταξιούχους που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Υγείας, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία – Πρόνοια σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στη συναδέλφισσα, που χτυπήθηκε από την επίθεση των ΜΑΤ.
Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί και τα πιο βάρβαρα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, προκειμένου να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων και των πολυιατρείων των ασφαλιστικών ταμείων σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Να μειώσει την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Να μεταφέρει το βάρος για την λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Να επεκτείνει με κάθε τρόπο την επιχειρηματική δράση του μεγάλου κεφαλαίου, εκτοπίζοντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Σύμμαχοι της κυβέρνησης είναι οι πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ -ΠΟΥΓΙΚΑ - ΠΟΣΕΙΚΑ κλπ. Συμφωνούν με την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους συναδέλφους. Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ., έξω από το υπουργείο Υγείας.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα, δεν είναι ένας νέος «κοινωνικός διάλογος» με το Υπουργείο – όπως επιθυμούν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες – που θα δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να προχωρήσει τις αντιλαϊκές αλλαγές. Αντίθετα χρειάζεται οι υγειονομικοί να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε οργανωμένη δράση για την ανατροπή της εφαρμοζόμενη πολιτικής. Να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
Στις 10 Φλεβάρη, οι υγειονομικοί, μαζί με σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλους λαϊκούς μαζικούς φορείς να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.
Στις 23 Φλεβάρη, να νεκρώσει η Ελλάδα στην 24ωρη απεργία και να πλημμυρίσουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:
● Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που μετατρέπει την Υγεία – Πρόνοια σε εμπόρευμα
● Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
● Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο κλάδο υγείας και κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου