Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αγώνας ενάντια στο σχολείο της αγοράς

Συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) είχε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό. Η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Το ΚΚΕ είναι σήμερα πανέτοιμο να πάρει μέρος και να στηρίξει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τους αγώνες των δασκάλων, πρώτα - πρώτα για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων, που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση των αναγκών της Παιδείας, της λειτουργίας των σχολείων, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων δασκάλων και όχι αυτό το αίσχος των ωρομίσθιων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για μισθούς ανθρώπινους.

Εμείς π.χ. δεν έχουμε παραιτηθεί από τη θέση για 2.000 μεικτό μισθό για το δάσκαλο που έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Και πάνω απ' όλα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην εξελιχθεί το σχολείο σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι είναι, σε ένα σχολείο της αγοράς, όπου στο επίπεδο του ίδιου δήμου θα υπάρχουν δημόσια σχολεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Και οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψουμε μια σειρά άμεσα μέτρα της κυβέρνησης που περνάνε στο χώρο της δημοτικής Παιδείας και γενικότερα και να αποτρέψουμε το ακόμα χειρότερο να περάσει στην πράξη πλήρως το σχολείο στη λειτουργία του δήμου. Να έχουμε αντί δασκάλους δημόσιους υπαλλήλους, να έχουμε υπαλλήλους του δήμου, πράγμα που θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση της μόρφωσης της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών, που ανήκουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, σε δήλωσή του, είπε πως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί (ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλήματα χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών κ.ά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου