Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τίμησαν την επέτειο του Νίκου Ζαχαριάδη

Σεμνή τελετή χτες από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ
Την επέτειο από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, του ηγέτη του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες, τίμησε χτες το πρωί με μια σεμνή τελετή στον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης.


Μπροστά στον τάφο του ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, που γεννήθηκε το 1903 και έφυγε από τη ζωή την 1η Αυγούστου του 1973, τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν λίγα κόκκινα λουλούδια, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη και τη δράση του.

«Επαθλο ...του αγώνα μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση...» τα λόγια αυτά του Νίκου Ζαχαριάδη, μέρος επιστολής του προς τον ελληνικό λαό το 1940, δεσπόζουν χαραγμένα πάνω στον τάφο και αποτελούν μικρό δείγμα της ιστορικής αυτής μορφής του κομμουνιστικού κινήματος. Γι' αυτό και η πλακέτα του ΚΚΕ, που είναι τοποθετημένη, αποδίδει «Τιμή και δόξα σ' αυτούς που πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό. Στους ανίκητους εκτοπισμένους στο Νταχάου και τον Νίκο Ζαχαριάδη, Γραμματέα του ΚΚΕ».

Σε δήλωσή του ο Κώστας Παρασκευάς, μετά την τελετή με την ευκαιρία των 38 χρόνων από το θάνατο του κομμουνιστή ηγέτη, τόνισε: «Τιμάμε τη μνήμη, τη δράση και το έργο του ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη. Συνεχίζουμε την πάλη, βγάζοντας συμπεράσματα απ' την πείρα του κινήματος και την ηρωική πάλη του ΚΚΕ για 9 δεκαετίες για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη για το σοσιαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου