Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το παραμύθι με τις συντάξεις - «μαϊμού»

Τα όσα έχουν ειπωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο, για να δικαιολογηθεί το χάλι των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούν ακόμα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είπαν ότι καταβάλλονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει, αλλά τις εισπράττουν παράνομα οι συγγενείς. Είπαν ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ψευτοανάπηροι που χωρίς να το δικαιούνται παίρνουν συντάξεις αναπηρίας. Μίλησαν για συνταξιούχους που παράνομα εισπράττουν σύνταξη από δύο και τρία Ταμεία.

Εψαξαν, έψαξαν αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι μια τρύπα στο νερό. Τώρα, λένε, ότι μετά από έρευνες μηνών εντοπίστηκαν όλο κι όλο 1.473 περιπτώσεις συντάξεων που καταβάλλονται, ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη πεθάνει. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν θέμα παράνομης είσπραξης, αφού οι συντάξεις παραμένουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που κατατέθηκαν και τα Ταμεία μπορούν να τις «τραβήξουν» οποιαδήποτε στιγμή.

Για να σταματήσουμε όμως αυτό το καλαμπούρι με τις παράνομες συντάξεις, οι οποίες έριξαν έξω τα Ταμεία. Αν πράγματι δίνονται τέτοιες συντάξεις, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ως κυβερνήσεις συνέπραξαν σε μια τέτοια παρανομία και ...

...από εκεί και πέρα ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς λόγους της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα Ταμεία. Και αυτοί δεν είναι άλλοι, από την πολιτική των κυβερνήσεων που επί χρόνια κρατούσαν τις εισφορές των εργαζομένων άτοκα, από την πολιτική υποχρηματοδότησης των Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την πολιτική ανοχής στην εισφοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, από τον χρηματιστηριακό τζόγο στον οποίο έριξαν τα λεφτά των εργαζομένων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου