Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα μερικής ανακύκλωσης της ανεργίας

Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και μήνα με το μήνα προστίθενται και χιλιάδες άλλοι.
Τα επιδόματα ανεργίας είναι στο εξευτελιστικό ποσό των 450 ευρώ, οι δικαιούχοι μειώνονται κατακόρυφα, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βαφτίζει πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας ένα ακόμα πρόγραμμα παροχής κρατικού χρήματος στους εργοδότες και ενίσχυσης της ολιγαρχίας με δεκάδες δις ευρώ, που προέρχονται από τον κλεμμένο πλούτο και τις άγριες στερήσεις των εργαζομένων.
Ποια θα είναι τα αποτελέσματα και αυτού του προγράμματος μερικής ανακύκλωσης της ανεργίας (60.000 θέσεις για 1 εκατομμύριο άνεργους) είναι γνωστά και από τα προηγούμενα ανάλογα προγράμματα. Νέες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων με δικαιώματα και σταθερή δουλειά για να εξασφαλίσουν οι εργοδότες επιδοτούμενη – τσάμπα εργατική δύναμη.
«Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα» για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ότι επιδοτείται η εργασία, ότι επιδοτείται η ανάπτυξη, η οποία θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας θα αποδειχτούν για μια ακόμα φορά παραμύθια.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη το μόνο που μπορεί πια να προσφέρει είναι μερικές προσωρινές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει.
Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, με τα μέσα παραγωγής Λαϊκή Περιουσία.
Για αυτό το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ώστε αποφασιστικά και αταλάντευτα να διεκδικήσουν τα δικά τους χρήματα να γίνουν επιδόματα προστασίας των ανέργων αξιοπρεπή (1.120 ευρώ) για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Να έχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα όλοι. Να μην κόβουν στους ανέργους το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό. Να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς κ.α.
Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς, σε βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ για να γίνει αποτελεσματικότερη η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων και να συγκεντρώνονται οι απαραίτητες δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία των εργαζομένων, που θα κατοχυρώσει και θα διευρύνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου