Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αντιλαϊκό προσκλητήριο «προθύμων»...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ; Αν καταλάβαμε σωστά αυτά που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων, το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δε συναινεί η ...Νέα Δημοκρατία σε μια πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας!


Να εκμεταλλευθούν λίγο την κατάσταση μήπως κι ανέβουν καμιά μονάδα στις δημοσκοπήσεις προσπαθούν οι δυστυχείς «γαλάζιοι» και κινδυνεύουν να θεωρηθούν... κάτι μεταξύ αντικαπιταλιστικού κινήματος και τρομοκρατικής οργάνωσης!
Κι αυτά ενώ έχει πιαστεί το χέρι τους να υπερψηφίζουν νομοσχέδια και ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ ψάχνοντας μήπως εντοπίσουν καμιά «ανθυπολεπτομέρεια» για να διαφοροποιηθούν.
Ασχέτως όμως με τις ...αστείες ερμηνείες των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, είναι προφανές πως όταν η τρόικα ζητάει «συναίνεση» ξέρει πολύ καλά τι εννοεί. Οπως καταλαβαίνει και ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος.
Απαιτεί την άμεση συστράτευση όλου του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για... υπεκφυγές και κολπάκια.
Σε περίοδο κρίσης δεν έχουν καιρό για παιγνίδια μεταξύ «δεξιών», «κεντρώων», «φιλελεύθερων», «σοσιαλιστών» και «αριστερών». Οφείλουν να ...παρουσιαστούν άπαντες και να κάνουν τη δουλειά τους.
Οσο για το ποια είναι η δουλειά τους αυτό είναι ξεκάθαρο: Να κοροϊδέψουν, να πείσουν, να τρομοκρατήσουν, να αποπροσανατολίσουν, να αποχαυνώσουν, να παθητικοποιήσουν, να μπερδέψουν, να χαλιναγωγήσουν.
Να διαλέξουν όποιο ρήμα θέλουν από τα παραπάνω - με βάση τις δυνατότητές τους - απέναντι σε ένα «αντικείμενο»: Τους Ελληνες εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό, που πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνει απαθής όταν θα εφαρμόζουν την πολιτική τους.
Ε, σε αυτό το σκηνικό, σε αυτό το αντιλαϊκό προσκλητήριο ορισμένοι είναι ...απλά λουφαδόροι και άλλοι αρκετά έξυπνοι ώστε να βρίσκουν γωνιά να κρυφτούν. 
Ομως, τελικά όλοι θα αποδειχθούν «πρόθυμοι», μην έχετε καμία αμφιβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου