Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Αγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον γιατρών και υγειονομικών


Επίθεση με γκλοπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ χτες, έξω από το υπουργείο Υγείας, νοσοκομειακοί γιατροί, υγειονομικοί και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιούσαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει απέναντι στους υγειονομικούς!

 Οι υγειονομικοί μπροστά στο υπουργείο βρήκαν τα ρολά κατεβασμένα και παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, που άρχισαν να χτυπάνε «στο ψαχνό» με τα γκλοπ, όταν οι υγειονομικοί επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να δώσουν υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία. Η επίθεση των ΜΑΤ συνεχίστηκε με ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Χτυπήθηκαν τρεις εργαζόμενοι. Δυο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας. Ο ένας είχε χτυπηθεί από γκλοπ στον αυχένα και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Ο δεύτερος εργαζόμενος είχε αναπνευστικά προβλήματα. Στην επίθεση των ΜΑΤ χτυπήθηκε στο κεφάλι και εργαζόμενος του νοσοκομείου «Σωτηρία», τον οποίο μετέφεραν στο σπίτι του συνάδελφοί του.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να «πνίξει» τη διογκούμενη αγανάκτηση των υγειονομικών για τα αποτελέσματα της πολιτικής της στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, μετά την εισβολή των αστυνομικών που συνέλαβαν την εφημερεύουσα γιατρό του «Αττικόν», των «ράμπο» της Υγείας και τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις στο «Αλεξάνδρα» και το «Ασκληπιείο», επιστράτευσε χτες και τα ΜΑΤ. Αποδεικνύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και την κρατική καταστολή.
Οι υγειονομικοί απ' τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, με τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στη Βουλή, διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση τρομοκράτησης και ξεκαθάρισαν: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»! Κατήγγειλαν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και το πάγωμα των προσλήψεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, τις προωθούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, τις άγριες περικοπές στην Υγεία και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου