Σάββατο 23 Απριλίου 2011

H νίκη του λαού θα είναι η δική μας Ανάσταση


Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα, βαθαίνει τη συζήτηση για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα η προσπάθεια των κομμάτων της πλουτοκρατίας να τη διαχειριστούν υπέρ της. Ανοίγει την κουβέντα για τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, που συντρίβονται στη μέγκενη της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και στο κυνήγι του κέρδους των ιδιωτών, την ώρα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ευημερία του λαού, κάτω από τη διεύθυνση και οργάνωση της παραγωγής από μια λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ δεν εγκαταλείπει το πεδίο της καθημερινής πάλης για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του με μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι το πρώτο κόμμα που μίλησε για πόλεμο με την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, όταν άλλα κόμματα καλούσαν σε συναίνεση, αναμονή ή ανοχή. Το ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη αυτός ο πόλεμος να αποκτήσει κάστρα και οχυρά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα εργοστάσια, τις εργατογειτονιές, τις σχολές, την πόλη και την ύπαιθρο, με στόχο να βρει ισχυρά εμπόδια η ταξική πολιτική, που οξύνει την επιθετικότητά της σε συνθήκες κρίσης.

Το ΚΚΕ είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση της πάλης του λαού και των εργαζόμενων. Οι αγώνες του χτες, όμως, δεν είναι αρκετοί. Για να μπει φρένο στα χειρότερα και να ανοίξει ο λαός δρόμους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, απαιτείται σήμερα να κατανοηθεί ο χαρακτήρας της κρίσης για να στοχοποιηθεί στη ρίζα του ο πραγματικός αντίπαλος, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, η εξουσία της πλουτοκρατίας και τα κόμματα που τη διαχειρίζονται.

Ενας τέτοιος αγώνας θα έχει διάρκεια και αντοχή, θα είναι ικανός να αποκρούει ελιγμούς και εκβιαστικά διλήμματα, θα βάζει σοβαρά εμπόδια στην κυρίαρχη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα, θα αποσπά κατακτήσεις και θα αποσταθεροποιεί βήμα το βήμα το αστικό πολιτικό σύστημα, καθιστώντας ανίκανο σε μια πορεία να κουμαντάρει τα πράγματα σε βάρος του λαού.

Οι σημερινές συνθήκες, η καπιταλιστική κρίση και η ένταση της επίθεσης της πλουτοκρατίας στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα επιβάλλουν την άμεση, αποφασιστική, πλατιά και αποτελεσματική προβολή της διεξόδου υπέρ του λαού που προτείνει το ΚΚΕ. Τώρα, που αποκαλύπτονται τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, είναι η ώρα να αναλάβει το εργατικό και λαϊκό κίνημα δράση, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Δε σηκώνει καμία αναμονή, καμία επανάπαυση και καθυστέρηση στην κλιμάκωση της πολιτικής παρέμβασης των κομμουνιστών για να κερδηθούν νέες δυνάμεις στη λαϊκή συμμαχία για την αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου