Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Και μαζί και χώρια...

Την περασμένη Τρίτη, ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη και ομιλία του στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας, κατακεραύνωσε τον δήμαρχο Αθήνας, Γ. Καμίνη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Απορώ γιατί ο δήμαρχος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθήνας, ο κ. Καμίνης, απορώ γιατί δεν ήρθε εδώ να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και έψαχνε να βρει ξενοδοχείο για να συνεδριάσει. Αλλά όταν η εξουσία αποξενώνεται από τις κοινωνικές ανάγκες, όταν αποξενώνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και παίρνει και μια αλαζονική στάση, τότε αυτή η εξουσία γίνεται ανάλγητη (...) Και λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί πολύ γρήγορα ο κ. Καμίνης, από ένας πετυχημένος συνήγορος του πολίτη, μετατράπηκε σε συνήγορο της κυβέρνησης, της πιο ανάλγητης κυβέρνησης που έρχεται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που οδηγεί τον ελληνικό λαό στη χρεοκοπία».
Η ηγεσία του ΣΥΝ γνώριζε πολύ καλά ότι ο κ. Καμίνης ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ. Γνώριζε ακόμη καλύτερα ότι οι εκλεκτοί του δικομματισμού για τα όργανα της τοπικής διοίκησης θα εφάρμοζαν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική του, του «μνημονίου» και του «Καλλικράτη». Παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Αθήνας έδωσε «γραμμή» για Καμίνη! Ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε παραμονές του δεύτερου γύρου «οι πολίτες δεν είναι πρόβατα, το κόμμα δεν είναι τσομπάνης» και προέτρεπε σε ψήφο κατά συνείδηση. Η «Αυγή», προκειμένου να μην παρερμηνευτεί η «γραμμή», κάτω απ' αυτές τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, στο πρωτοσέλιδό της ανήγγειλλε άρθρο του Γ. Καμίνη που δημοσίευε στις μέσα σελίδες της, με τον εύγλωττο τίτλο «Μαζί στο δήμο και στις γειτονιές»!

Σήμερα ο Αλ. Τσίπρας «λυπάται». Γιατί όχι; Παλιά του τέχνη κόσκινο του οπορτουνισμού, να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά και μετά να βγάζει την ουρά του απέξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου