Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον «γιατρό» για το ποδόσφαιρο

Η ευρω-λαγνεία και η συνείδηση του συστηματικού διαχειριστή δεν κρύβονται. Η εικονική πραγματικότητα και η προπαγάνδα καταρρέουν από τις πράξεις. Για τις (χρονικά) τελευταίες δημοσιοποιήσεις αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον «γιατρό». Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του, Ν. Χουντή, είναι να παρέμβει η Κομισιόν. Κατέθεσε σχετική Ερώτηση και ζητάει (σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου, 3.03.2011): «H Κομισιόν να παρέμβει στις υποθέσεις που έχουν πάρει δημοσιότητα στην Ελλάδα, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη να αποτελεί πεδίο οικονομικής διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, παράνομη πηγή εσόδων και εξαπάτησης των παικτών του στοιχήματος». Υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει δέσμευση της Κομισιόν ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα του στησίματος των αγώνων δεδομένου ότι κινδυνεύει να υποσκάψει τις αξίες της Ευρώπης».
 
Δηλαδή - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - το οικοδόμημα είναι εντάξει, αλλά το... παραστράτημα κάποιων επιχειρηματιών και παραγόντων δημιουργεί... αστοχίες. Και αν ασχοληθούν πιο καταρτισμένοι επαγγελματίες όλα θα διορθωθούν. Δεν έχει σχέση αιτίας - αιτιατού το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο με τα φαινόμενα σήψης. Δεν είναι αυτά - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - σύμφυτα του συστήματος. Κάθε άλλο. Είναι διαστρεβλώσεις που αντιμετωπίζονται εντός του συστήματος. Και η μη διαχείρισή τους, όπως επισημαίνει και ο ευρωβουλευτής, «κινδυνεύει να υποσκάψει τις αξίες της Ευρώπης». Μεταξύ των οποίων αξιών της (δικής τους) Ευρώπης, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης - του σχηματισμού υπεράσπισης των κεφαλαιοκρατών - είναι η εμπορευματοποίηση (και) του ποδοσφαίρου, ο τζόγος, είναι η «ελεύθερη» (ανεξέλεγκτη) διακίνηση κεφαλαίων κλπ. Απλά πρέπει να είναι σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες και επιταγές, ώστε να ελέγχονται.

Σε απλά ελληνικά, αποδεκτό το ξέπλυμα χρήματος αρκεί να γίνεται με βάση τους δικούς μας κανόνες και έλεγχο. Το ίδιο ισχύει και για τον τζόγο. Οι εταιρείες χωρίζονται σε «νόμιμες» και «παράνομες». Οι μεν ελέγχονται, οι δε - τυπικά είναι εκτός συστήματος, αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των «νόμιμων» - δεν ελέγχονται. Είτε «νόμιμες», είτε «παράνομες» πάντως αντιμετωπίζουν το άθλημα σαν «προϊόν», όπως και οι «αξίες της Ευρώπης»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου