Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Εκβιασμοί και μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αν δεν εφαρμοστούν οι άγριες περικοπές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το κράτος θα αναστείλει την κάλυψη των πληρωμών στο 40% των νοσοκομείων της χώρας


Με έναν ωμό εκβιασμό ότι αν δεν υλοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αυτό θα σημαίνει ότι το 40% των νοσοκομείων της χώρας δε θα μπορεί να πληρωθεί στις ανάγκες του, δηλαδή πάνω από 50 νοσοκομεία της χώρας σταματούν να χρηματοδοτούνται εντελώς από το κράτος, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τέτοιο ώστε τα άγρια μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες, να θεωρηθούν ούτε λίγο ούτε πολύ ως αναγκαία δήθεν για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για την εργατική λαϊκή οικογένεια.


Οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, ήταν σαφείς σε ό,τι αφορά την προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από όσα προβλέπει το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα, που προβλέπουν περαιτέρω περικοπές του υπουργείου Υγείας ύψους 1,3 δισ. ευρώ για το 2011 και 350 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο μέχρι το 2015, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού. Και είναι βέβαιο ότι σε συνδυασμό με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, τον ΕΟΠΥΥ, που θα καλύπτει ένα βασικό πακέτο παροχών προς τους ασφαλισμένους και στη συνέχεια θα πουλά υπηρεσίες για να έχει έσοδα, τη λογική του να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ως αυτόνομες μονάδες στην κατεύθυνση του να περιοριστεί στο ελάχιστο ή να κοπεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, έτσι κι αλλιώς η κατάσταση που έχει δρομολογηθεί είναι δραματική.


Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «'Η θα κάνουμε αυτά που είπαμε όπως τα είπαμε, στα χρονοδιαγράμματα που βάλαμε, με την προσοχή που είπαμε και με συνεννόηση όλων όσοι εργάζονται στο χώρο της Υγείας ή θα ανακοπεί αυτή μας η πορεία με οποιονδήποτε τρόπο βίαιο ή άλλο και η επόμενη κίνηση, αν χαθεί χρόνος, θα είναι ένα 40% των νοσοκομείων της χώρας να μην μπορεί να πληρωθεί στις ανάγκες του. Πρέπει όσοι με έναν τρόπο, να τον έλεγα απερίσκεπτο, αλλά και όσοι για λόγους δικών τους συμφερόντων με έναν τρόπο δόλιο προσπαθούν να σταματήσουν την απόπειρα εξορθολογισμού του δημόσιου συστήματος υγείας, τότε επισπεύδουν και επιταχύνουν το μοιραίο για τη δημόσια υγεία του τόπου, δηλαδή να μην μπορεί το κράτος να αντεπεξέλθει στις δαπάνες του 40% των δομών του συστήματος υγείας». Ωμή απειλή προκειμένου να υποτάξει το λαό στην ακραία εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας, που θα στέλνει στον Καιάδα τους ασθενείς των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αφού δε θα έχουν να πληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας, όταν η πολιτική της κυβέρνησής του, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έστρωναν το δρόμο για τη σημερινή πραγματικότητα σε βάρος του λαού μέσω της διαπλοκής των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας με το λεγόμενο πλέον δημόσιο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου