Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι δώρο έκαναν τα μέλη της ΠΑΣΥ στον Σκανδαλίδη

Υπό τις αποδοκιμασίες μελών της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ  παρουσίασε το καλάθι αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακό συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σκανδαλίδη, οι συγκεντρωμένοι, που εισέβαλαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως:  
«Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού» και «Εμπρός! Εξέγερση παντού».
 
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των αγροτών της ΠΑΣΥ, Γιώργος Ρίσκος, παρέδωσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, ένα άδειο καλάθι μαζί με ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).
«Ολοι οι άνθρωποι που φωνάζουν, στην πλειονότητά τους έχουν δίκιο, αλλά θα πρέπει να απομονωθούν τα στοιχεία εκείνα που δεν προσφέρουν στον διάλογο», ήταν η απάντηση από τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Το προηγούμενο διάστημα οι επιτροπές της ΠΑΣΥ, Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Συντονιστικές επιτροπές αγώνα, ανέπτυξαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα , αναδεικνύοντας την εχθρική πολιτική της Ε.Ε και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που συρρικνώνει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, οδηγεί σε ερήμωση την ύπαιθρο, δυναμώνει την διατροφική εξάρτηση της χώρας μας από τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων, ξεκληρίζει χιλιάδες αγρότες, μεγαλώνει το έλλειμμα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, μετατρέπει τους συνεταιρισμούς και τις ΕΑΣ σε ανώνυμες εταιρείες για να κερδοσκοπήσουν οι επιχειρηματίες για μια ακόμη φορά ενάντια στους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα, προωθεί το ξεπούλημα των κερδοφόρων συνεταιριστικών επιχειρήσεων -στις οποίες έχει το πλειοψηφικό πακέτο η ΑΤΕ- σε ξένους επιχειρηματίες. Δρομολογεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ με συνέπεια συνεταιρισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να βρεθούν προ του φάσματος μαζικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών των χωραφιών και των σπιτιών τους.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους , όλες τις Συντονιστικές επιτροπές αγώνα να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την οργάνωση των αγροτών στους αγροτικούς συλλόγους, στην δημιουργία νέων, στην αναζωογόνηση και ζωντανή λειτουργία τους, ώστε να αποτελέσουν τα βασικά όπλα στα οποία θα στηριχτούμε για τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος ως προς τις μορφές συσπείρωσης και πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου