Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου ήταν στο Ιδρυμα Καντάφι


Τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επιβεβαιώνει η συμμετοχή του στον «Διεθνή Οργανισμό Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION) από τον Ιούνη του 2009, όπως προέκυψε από συζήτηση στη Βουλή. Πρόεδρος του συγκεκριμένου «ιδρύματος» είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (όπου συμμετείχαν δικτάτορες όπως ο Μπεν Αλί της Τυνησίας και ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο) δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού του ιδρύματος, στο πλαίσιο της συνεργασίας και των δεσμών του με το καθεστώς, μέχρι τη στιγμή της έκρηξης των διαδηλώσεων στη Λιβύη... Ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε πριν από μερικές μέρες.

Σε μία άλλη εξέλιξη, σε παραίτηση οδηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο πρύτανης του London School of Economics (LSE), Χάουαρντ Ντέιβις, εξαιτίας του σκανδάλου που προέκυψε λόγω των σχέσεων που διατηρούσε μέχρι σήμερα το βρετανικό πανεπιστήμιο με την οικογένεια Καντάφι. Ο πρώην πρύτανης του LSE σημείωσε ότι η παραίτησή του ήταν αποτέλεσμα της βλάβης που προκλήθηκε στη φήμη του Πανεπιστημίου, καθώς μεταξύ άλλων έλαβε χρήματα (1,7 δισ. ευρώ) από το ίδρυμα που διοικεί ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και συμμετείχε μέχρι πρότινως ο Γ. Παπανδρέου. Οπως είπε, «η αποδοχή χρημάτων από λιβυκές πηγές εμπεριείχε ρίσκο το οποίο έπρεπε να είχε μετρήσει περισσότερο στην απόφαση».

Κατόπιν αυτού το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τώρα ότι η έρευνα θα επεκταθεί και στην ακαδημαϊκή αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής του Σαΐφ Καντάφι, που εικάζεται ότι είναι προϊόν λογοκλοπής. Ταυτόχρονα πανεπιστημιακοί και φοιτητικές ενώσεις καλούν τις αρχές του πανεπιστημίου να επιστρέψει όλο το ποσό στο λιβυκό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου