Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Οσο σκύβεις θα σε βαράνε περισσότερο

Μια από τις εργαζόμενες του εργοστασίου DOMUS που επισκέφτηκε και μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κα Παπαρήγα, έθεσε στη συζήτηση το εξής ερώτημα: «Τι θα προτείνατε εσείς για να φύγουμε από την κρίση, γιατί βλέπουμε ότι δεν γίνεται τίποτα, πάμε από το κακό στο χειρότερο». Απαντώντας, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:


«Εχουμε πει πάρα πολλές φορές και εδώ πρέπει να πάρουμε υπόψη και την πείρα που έχουμε, γιατί σε δύσκολες ώρες και φάσεις έχουμε βρεθεί και στο παρελθόν. Κατοχή είχαμε, κρίση ξαναϋπήρχε στην Ελλάδα, πείνα έχει περάσει ο λαός, μετανάστευση, στη 10ετία του '50 έφευγαν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια Ελληνες γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν. Επομένως πρέπει να θυμηθούμε το εξής πράγμα, πως ό,τι κατακτήθηκε, κάτι καλύτερο, κατακτήθηκε με αγώνες, όταν ο λαός προσπαθούσε να βάλει φρένο στις πολιτικές των κυβερνήσεων.


Επομένως, αυτός είναι ένας δρόμος, μια επιλογή. Γιατί, κοιτάξτε να δείτε, αυτοί που αποφασίζουν έχουν τη δύναμη και αποφασίζουν. Ποιος τους έδωσε τη δύναμη; Ο λαός την έδωσε, δεν ήρθαν με τανκς. Το μνημόνιο το έφερε η ΕΕ μαζί με την κυβέρνηση, δεν μας βομβάρδισαν με αεροπλάνα απότομα. Αυτά που θα αποφασίσουν στις 24 και 25 Μάρτη θα τα υπογράψουν όλες οι κυβερνήσεις. Αυτές οι κυβερνήσεις πώς διαμορφώθηκαν; Με την ψήφο, αλλά και με την ανοχή που υπάρχει, τη διαμαρτυρία που δεν μετατρέπεται σε δράση.


Εμείς, λοιπόν, τι προτείνουμε; Να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι με την ανοχή ή με το σκύψιμο στο κεφάλι δεν θα έχει καμία παραχώρηση. Γιατί όσο σκύβεις θα σε βαράνε περισσότερο. Πρέπει λοιπόν να αντισταθείς, να διεκδικήσεις τα αιτήματά σου, Υγεία, Παιδεία, Περίθαλψη, Πρόνοια. Και πρέπει με κάθε τρόπο να δείχνεις ότι δεν συμφωνείς, να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου. Δεν εξαντλήθηκε η πίεση του λαού και να πείτε δεν έχω αποτελέσματα, δεν έχει φανεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου