Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κόβουν και το επίδομα κηδείας!

Ακόμα και από τους ... πεθαμένους κόβει το ΙΚΑ, καθώς σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στο πλαίσιο της πολιτικής δραστικών περιορισμών στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, προβλέπει ότι για να δοθεί στους οικείους του το επίδομα για τα έξοδα κηδείας θα πρέπει ο αποβιώσας ασφαλισμένος να έχει, οπωσδήποτε, 120 ένσημα την προηγούμενη χρονιά!

Αυτόν τον αριθμό των ενσήμων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ασφαλισμένος του ΙΚΑ από τη Λάρισα που πέθανε πρόσφατα, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να μην πάρει το επίδομα. Ο Λαρισαίος εργαζόμενος, λόγω βαριάς καρδιολογικής αρρώστιας που αντιμετώπιζε, τα τελευταία δυο χρόνια μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία και στις κλινικές κι έτσι, μέσα στο 2010, μπόρεσε να κάνει μόνο 87 μεροκάματα. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό για τους δεκάδες χιλιάδες που πλέον δεν κατορθώνουν να κάνουν παρά μερικές δεκάδες μεροκάματα ολόκληρο το χρόνο.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν για πολλά χρόνια ασφαλισμένος, όμως δεν πρόλαβε να βγει στη σύνταξη - είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες συνταξιοδότησης, αλλά αυτές είναι, ως γνωστόν, πολύπλοκες και πολύχρονες - καθώς η καρδιά του, τελικά, δεν άντεξε. Η εξήγηση που δόθηκε αρμοδίως στους οικείους του για τη μη παροχή του επιδόματος κηδείας ήταν «έτσι λέει ο νόμος...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου