Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Να δυναμώσει η πάλη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Κοινή έκκληση των 21 βουλευτών και των 2 ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Να δυναμώσει η πάλη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους!
 
Με την ευκαιρία της 29ης Νοέμβρη, παγκόσμιας μέρας αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, που για δεκαετίες δέχεται την ιδεολογική, πολιτική, οικονομική, και στρατιωτική πίεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ σε συνδυασμό και συντονισμό με το ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ.

Είμαστε αταλάντευτα αλληλέγγυοι στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης κι εκφράζουμε ταυτόχρονα την αντίθεση μας με τις συμφωνίες των ελληνικών κυβερνήσεων, που προωθούν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Την ώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία κι οι πολεμικές απειλές κατά του Ιράν δυναμώνουν, απαιτείται η ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, της πάλης για τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού, και την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος που εξακολουθεί να αποτελεί «κρίκο» για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε πως:

Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτούμε την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.

Απαιτούμε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

Απαιτούμε ακόμα:

Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να υψώσει δυνατά τη φωνή του και να επιβάλει στην ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ :

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΕΡΑ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ



Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ:



ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΤΟΥΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου