Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Φανατικός υποστηρικτής της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ο Κουβέλης

Σε φανατικό υποστηρικτή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αναδεικνύεται η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και όπως αποκάλυψε χτες ο βουλευτής της Γ. Ψαριανός ο λόγος για τον οποίο δεν κάνει το βήμα να συμμετέχει στο «νέο» κυβερνητικό σχήμα, είναι το γεγονός ότι δεν κλήθηκε από την αρχή να συμμετέχει με τα άλλα κόμματα στις διαδικασίες υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο «Μέγκα», ο Γ. Ψαριανός υπενθύμισε ότι «εδώ και ένα χρόνο έχω πει ότι τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να πάνε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις, με ένα κοινό πρόγραμμα (...) Συνεργασία με όσους έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατί υπάρχει και μια στρατηγική αριστερών ή δεξιών δυνάμεων, που λέει ότι στρατηγικός στόχος είναι έξω από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή».

Αναπαράγοντας τα ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή δραχμή», ο ίδιος συνέδραμε τον εκφοβισμό ότι αυτό που κρίνεται είναι «αν θέλουμε μια ευρωπαϊκή προοπτική για τη χώρα ή μια Ελλαδίτσα τύπου Αλβανίας ή Ουζμπεκιστάν». Στο διά ταύτα, είπε ότι «πρώτιστο για όλους στην Ελλάδα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της δημοκρατικής νομιμότητας και ομαλότητας και η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής». Ο ίδιος ταύτισε όσους αντιδρούν στην προπαγάνδα «ευρώ ή δραχμή» με «επιχειρηματίες, επενδυτές και όσους έχουν βγάλει λεφτά έξω».

Σε ερώτημα γιατί το κόμμα του δε συμμετέχει στη συγκυβέρνηση, εξέφρασε παράπονα για τη διαδικασία και είπε ότι «το πιο τίμιο και καθαρή πρόταση θα ήταν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητήσουν για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας όσο το δυνατόν ευρύτερης και να προχωρήσουμε σ' αυτό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Ο ίδιος δήλωνε στις 3/11, πριν ακόμα ευοδώσουν οι συζητήσεις για τη συγκυβέρνηση, ότι «τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια πρέπει να προχωρήσουν συναινετικά μ' ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες (...) να συμφωνήσουν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες - όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».

Μετά απ' όλα αυτά, δικαίως ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απέσπασε τα εύσημα από την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, ότι το κόμμα του «σώζει την τιμή της αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου