Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Καταργούν ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις και επιβάλλουν επιχειρησιακές, χωρίς περιορισμό στις μειώσεις μισθών μέχρι τα 740ευρώ της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκουν μειώσεις μισθών από 10% μέχρι 35%.
Δεν χρειάζεται καμία, έστω και προσχηματική, επίκληση οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησης. Δεν τους χρειάζεται ούτε αυτό το τελευταίο φύλο συκής.
Θα μπορούν οι επιχειρήσεις να κάνουν απολύσεις και να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους με καινούργιες συμβάσεις που θα προβλέπουν μειωμένους μισθούς. Θα μπορούν να κάνουν δήθεν «οικειοθελείς» απολύσεις χωρίς την υποχρέωση να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.
Προβλέπονται νέα μέτρα για την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πρώτο βήμα η κατάργηση του χρονικού περιορισμού για την εκ περιτροπής εργασία και την μερική απασχόληση. Μειώνουν κατά 10% την αμοιβή για την μερική απασχόληση.
Διευθετούν τον εργασιακό χρόνο έτσι που να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών χωρίς την υποχρέωση να πληρώνουν υπερωρίες.
Επεκτείνεται η δοκιμαστική περίοδος από 2 σε 12 μήνες, πράγμα που σημαίνει απολύσεις χωρίς αποζημίωση.
Παραδίδουν όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, κλπ.) και τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ αυτές βορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ προβλέπουν μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Παράλληλα ετοιμάζουν νέα πακέτα ανατιμήσεων για το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τα διόδια, τα εισιτήρια, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο. Τα πλήγματα στο λαό θα είναι συντριπτικά.
Φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη σε βάρος των εργαζομένων . Αυξάνεται ο λεγόμενος χαμηλός Φ.Π.Α. από 5.5% σε 6.5% από 11 σε 13%. Οι αυξήσεις αυτές περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. Την ίδια στιγμή μειώνεται η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων από 24 σε 20%.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για την οικονομικά ανάπτυξη της χώρας για να χουμε σίγουρα τη δουλειά μας.
Λένε ψέμματα, προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Ρωτάμε ανάπτυξη για ποιον ; Για το λαό ή τα μονοπώλια, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές.
Αλλά και αν είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη θα μας ωφελήσει όλους ρωτάμε. Γιατί επιχειρήσεις με τεράστια κερδοφορία ακόμη και σε συνθήκες κρίσης κάνουν απολύσεις . Γιατί η ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ που δηλώνει 417 εκατομμύρια ευρώ κέρδη στο 9μηνο πραγματοποιεί 10δες απολύσεις; Γιατί η ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, TASTY, πετούν στο δρόμο εκατοντάδες εργάτες ;
Η αλήθεια είναι συνάδελφοι, ότι τους κεφαλαιοκράτες ένα πράγμα τους απασχολεί το κέρδος και η μονοπωλιακή θέση στην αγορά.
Αυτά τα περί «ανάπτυξης για όλους» ας πάνε να τα λένε με τους κολαούζους τους στη ΓΣΕΕ, στο Παναγόπουλο και τους συνεταίρους του. Η ανάπτυξη που θέλουν δεν είναι για μας. Είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
Για μας επιφυλάσσουν ρόλο υποζυγίου. Πολύ δουλειά και μισθούς ίσα για να μην πεθάνουμε και τους λείψουν τα χέρια μας.
Λένε ακόμη ψέματα ότι με αυτά τα μέτρα επιδιώκουν να σώσουν τους μικρούς επιχειρηματίες. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις και τα άλλα μέτρα δεν σώζουν τους μικρούς ΕΒΕ όπως λένε, αφού στις συνθήκες της κρίσης, του οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια συνθλίβονται και κλείνουν κατά χιλιάδες.
Δεν θα τους αφήσουμε να μαυρίσουν τη καρδιά και τη ζωή της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας. Έχουμε το δικό μας δρόμο. Το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα σε άλλη προοπτική. Το δρόμο της ταξικής ενότητας, της συμμαχίας με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους.
Καλέστε τα μέλη σας να πάρουν μέρος στη μάχη της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Κανένα κατάστημα να μην ανοίξει τη μέρα της απεργίας.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρικη Πλατεία στις 10:30 το πρωί.
Για την προστασία της λαϊκής οικογένειας, την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου