Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για μια άλλη φορά επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι μέρος του προβλήματος για την εργατική τάξη. Είναι εχθρός των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Οι όποιες κινήσεις είναι επιμέρους τακτικές του ενιαίου μπλοκ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Η γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, των κοινωνικών διαλόγων, της «αγωνιστικής στήριξης» των αποφάσεων της Ε.Ε. δεν αλλάζει. Για παράδειγμα η ηγεσία της ΓΣΕΕ ουσιαστικά αποδέχεται την μείωση μισθών και μεροκάματων όταν δέχεται το τρομοκρατικό επιχείρημα της εργοδοσίας ότι οι μισθοί και οι θέσεις εργασίας ευθύνονται για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, κλπ. Γι΄ αυτό και ζητά να υπάρχουν κριτήρια που θα πιστοποιούν ότι μια επιχείρηση κινδυνεύει.

Η αποχώρηση της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από τον προεδρείο της ΓΣΕΕ είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι διαφορετικής γραμμής. Υπηρέτησαν και υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, έχουν την αγωνία για την διάσωση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στήριξαν και στηρίζουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο την γραμμή της ΓΣΕΕ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ακόμα και την ώρα που «δήλωσαν ότι αποχωρούν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ» είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι μαζί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ αποκαλυφτήκαν. Απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ:
για 24ωρη απεργία την Τετάρτη ή την Πέμπτη που έρχεται για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο το ζήτημα της κατάργησης των ΣΣΕ
της κλιμάκωσης πέρα από τις 15/12 όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν και να εγκαταλείψουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ,

να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ

να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα και να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στην Κεντρ. Πλατεία στις 10,30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου