Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων από τον Απρίλη


Αυτό ομολόγησε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνάντησης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Στη συγχώνευση ή ακόμα και το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων θα προχωρήσει η κυβέρνηση από τον Απρίλη του 2011, καθώς «ο κανόνας είναι να περιοριστούν, αλλά να είναι ισχυρά», όπως προειδοποίησε χτες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα να έχει σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της νοσοκομεία. Στην Ελλάδα έχουμε 132 δημόσια νοσοκομεία και είναι πάρα πολλά.
Ο κανόνας είναι τα νοσοκομεία να περιοριστούν, αλλά να είναι ισχυρά και να μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν πόλεις που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη 50 χιλιόμετρα και έχουν 4 νοσοκομεία. Οταν έχεις 4 νοσοκομεία στα 50 χιλιόμετρα, δεν έχεις κανένα, γιατί σε όλα λείπει το προσωπικό και σε όλα δεν μπορείς να βοηθήσεις».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός έδωσε και το στίγμα των συγχωνεύσεων: Δηλαδή νοσοκομεία που βρίσκονται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων θα είναι τα πρώτα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Πρόκειται για σχέδιο που - με διάφορες παραλλαγές - εκπονήθηκε πριν 10 χρόνια και είχε συζητηθεί έντονα
αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου