Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εγγύηση και μπροστάρης το ΚΚΕ

Το τι έχει προσφέρει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και πιο παλιά στην Ελλάδα, είναι γνωστό. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, τοπικός, κλαδικός, ειδικός αγώνας που οι κομμουνιστές δεν ήταν στην πρώτη γραμμή, δεν προσπάθησαν, δεν πάλεψαν, έστω και για μικρές λύσεις, έστω και για προσωρινές, γιατί πέρα από όλα τα άλλα είμαστε μέσα στην εργατική τάξη και στο λαό και ζούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματά του και τα ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Και όταν κάτι δεν το ξέρουμε, φροντίζουμε να πηγαίνουμε στους χώρους δουλειάς και να τα μαθαίνουμε ακόμα περισσότερο.

Τι εγγύηση είναι το ΚΚΕ, ειδικά μετά τις εκλογές; Οσες καινούργιες χιλιάδες ψήφους πάρει το ΚΚΕ, παλιές και καινούργιες - και θα πάρει - σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται αυτές τις ψήφους να τις ανταλλάξει με ζεστές υπουργικές θεσούλες, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί και του προταθεί να πάρει μέρος. Σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, όποιο πρόσημο κι αν έχει αυτή: Εκσυγχρονισμένη, προοδευτική, φιλελεύθερη, αριστερή, αριστερούτσικη, με κορμό την αριστερά και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις...

Και δεν πρόκειται να τις ανταλλάξουμε με υπουργικές θεσούλες, γιατί καμιά κυβέρνηση που θα βγει από αυτές τις συγκεκριμένες εκλογές ούτε θέλει, ούτε μπορεί, ούτε θα τολμήσει να συγκρουστεί με το κατεστημένο, με την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην Ελλάδα και με την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων στην Ευρώπη.

Αλλωστε, στα προεκλογικά τους προγράμματα δεν περιλαμβάνουν ούτε καν φραστική σύγκρουση. Ο λαός βεβαίως μπορεί να νικήσει στην πορεία. Αλλά θα νικήσει όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πλαίσια αυτού του πολιτικού συστήματος, αλλά υπάρχει εναλλακτική λύση έξω και σε σύγκρουση με αυτό.

Εμείς λοιπόν, σε αυτές τις κυβερνήσεις που προβάλλουν τα άλλα κόμματα, στις υπουργικές καρέκλες, αντιπαραθέτουμε το ΚΚΕ μπροστάρη στην αναγέννηση του κινήματος για τους καινούργιους αγώνες και αντιπαραθέτουμε πρόταση εξουσίας, που έχει ένα όνομα: Εργατική λαϊκή εξουσία. Μια εξουσία που θα έχει τα πόδια της στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωράφια, στις λαϊκές συνοικίες, που θα στηρίζεται στον οργανωμένο λαό. Οχι στο λαό που ψηφίζει κάθε 3-4 χρόνια και εναποθέτει τις ελπίδες του στους περιοδεύοντες θιάσους των βουλευτών, που λένε ότι στα τοπικά προβλήματα θα είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά στη βουλή αποφασίζουν διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου