Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση, και ο Λοβέρδος... πέρα βρέχει

Συνεχίζουν να "αλληλοτρώγονται" για τα εσωκομματικά τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που το σύστημα που στήριξαν και εξακολουθούν να θέλουν να στηρίξουν και τώρα, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Δεν τους νοιάζει που αυτή τη στιγμή δε δουλεύει τίποτα στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, και αυτοί τσακώνονται για την αρχηγία. Δουλεύω 29 χρόνια νοσηλευτής στο δημόσιο τομέα και τέτοια κατάντια δεν την έχω ξαναδεί. Εργαζόμενοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, και λόγω μισθών και λόγω έλλειψης βασικών υλικών, ασθενείς να μην ξέρουν τι να κάνουν, επισκέπτες και συγγενείς να πληρώνουν ακόμη και το χαρτί υγείας των δικών τους ανθρώπων και ο Κος Λοβέρδος να ασχολείται με τα εσωκομματικά του.
 Οι ελλείψεις σε προσωπικό να αυξάνονται συνεχώς, με τις συνταξιοδοτήσεις, το «πάγωμα» των προσλήψεων, τις απολύσεις την «εφεδρεία». Πάνω από 1300 φάρμακα να μην καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Χειρουργεία και εξετάσεις να αναβάλλονται λόγω των ελλείψεων.
Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σωρευθεί στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Φαρμάκων στα λαϊκά στρώματα, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.
Ασφαλισμένοι που τόσα χρόνια πληρώνουν εισφορές να τρέχουν από γιατρό σε γιατρό και από φαρμακείο σε φαρμακείο για να πάρουν τα φάρμακά τους αφού πρώτα τα πληρώσουν κανονικότατα.

Η αιτία των άγριων περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού είναι η κρατική υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο και οι ιδιώτες.
Εχουμε πληρώσει πάμπολλα για την υγεία μας, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές για υγεία, φάρμακα, εξετάσεις, φακελάκια και μας καλούν να πληρώσουμε κι άλλα.
Σήμερα απαιτείται  ένα άλλο, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, και να μην έχει μοναδικό στόχο το κέρδος. Χρειάζεται πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και όλων των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Γι’ αυτό σήμερα χρειάζεται  κοινωνική συμμαχία που με την πάλη της θα ανοίξει την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με εργατική – λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου