Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Και μας ξεπαγιάζουν και μας εμπαίζουν!

Η συγκυβέρνηση, αφού με τη γενικότερη αντιλαϊκή της πολιτική και ειδικότερα με τα φορομπηχτικά μέτρα στα καύσιμα εξανάγκασε τις λαϊκές οικογένειες να στραφούν στην υποτυπώδη, ανθυγιεινή και επικίνδυνη θέρμανση μιας ξυλόσομπας και ενός τζακιού για να ζεσταθούν, μετατρέποντας τις μεγάλες πόλεις σε θαλάμους επικίνδυνων αερίων και προκαλώντας πρόσθετη καταστροφή στα δάση που βρίσκονται κοντά στις πόλεις, έρχεται τώρα και από πάνω να εξασκήσει το προσφιλές της έργο του εμπαιγμού.

Ειδικότερα, με χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ -τη μέρα ακριβώς που ξεπάγιαζε ο λαός από το χιονιά- υπερηφανεύεται για τα ...κατορθώματά του κατά της παράνομης υλοτομίας μέσα στο 2012! Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά «κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων, 426 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό και 425 οχήματα που ενεπλάκησαν σε μεταφορά λαθροϋλοτομημένων ξύλων. Συνολικά κατατέθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες 3.105 μηνύσεις για συμβάντα σχετικά με τη λαθροϋλοτομία». Μάλιστα, καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά λαθροϋλοτομίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας, ενώ με παλιότερη ανακοίνωση έχει προαναγγείλει αύξηση των ποινών σε όσους κόβουν παράνομα ξύλα για να ζεσταθούν...

Ας αφήσουν αυτά τα άθλια επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος ενός λαού που η πολιτική τους ευθύνεται για την εξαθλίωσή του. Ας σταματήσουν την ανελέητη πολιτική τους στον τομέα της ενέργειας για να εξυπηρετήσουν τους διάφορους ενεργειακούς κολοσσούς. Να καταργήσουν αμέσως τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα για να ζεσταθούν οι λαϊκές οικογένειες, και να πάψουν επιτέλους να τις κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου