Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

οι φονιάδες των λαών και οι...χορηγίες

Κολυμπήθρα για τα αιματοβαμμένα χέρια τους θέλουν τα σχολεία οι φονιάδες των λαών που, κοντά σε άλλους χορηγούς, ντύθηκαν κι αυτοί σωτήρες της Παιδείας. Ο λόγος για την τουλάχιστον προκλητική κίνηση να σταλεί στα σχολεία του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών έγγραφο με αποστολέα το «Πεδίο Βολής Κρήτης», με το οποίο οι ΝΑΤΟικοί δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε χορηγίες στα σχολεία. Ως «όρος» τίθεται οι «ευεργετημένοι» να στείλουν δημόσια ευχαριστήρια, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής και Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.


Ησυγκεκριμένη χορηγία δεν έρχεται τυχαία, σε μία εποχή που τα επιτελεία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ζεσταίνουν τις μηχανές τους για επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν. Σε μία περιοχή που υπολογίζουν στο παιχνίδι τους, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της Σούδας και οι οποίες χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που παρέχουν συστηματικά και διαδοχικά στους ιμπεριαλιστές συμμάχους οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σήμερα, με ένα μικρό ψυγείο, δύο εκτυπωτές και χαρτί εκτύπωσης νομίζουν ότι θα εξαγοράσουν το χανιώτικο λαό που χρόνια τώρα δεν έπαψε να δηλώνει «ανεπιθύμητοι» στους φονιάδες των λαών που εγκαταστάθηκαν εκεί.


Σκέφτηκαν οι ΝΑΤΟικοί ότι θα βρουν τα σχολεία «στην ανάγκη» και θα τους δεχτούν πανηγυρικά σε αντάλλαγμα τα αυτονόητα για τη λειτουργία τους. Οτι θα βαδίσουν - όπως και άλλοι πριν από αυτούς - στο έδαφος που έστρωσε η ευρωενωσιακή πολιτική στην Παιδεία, στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και αποθέωσης των χορηγών, για να ξεχάσει ο λαός τα εγκλήματα που έκαναν και να προχωρήσουν ατάραχοι στα νέα που ετοιμάζουν. Οτι θα πατήσουν στις πραγματικές ελλείψεις, που οι κυβερνήσεις καταδικάζουν τα σχολεία, για να ποδοπατήσουν συνειδήσεις. Το σχολείο άλλωστε - και το γνωρίζουν καλά όσοι βρίσκονται απέναντι από το λαό, στους διάφορους μηχανισμούς του συστήματος - δεν διαπαιδαγωγεί μόνο τα παιδιά, δηλαδή το αύριο, αλλά και τους γύρω από αυτά. Η προσφορά δεν έγινε δεκτή από μια σειρά σχολεία, που αρνήθηκαν τη συνεργασία με τους φονιάδες των λαών. Υπήρξαν όμως και διοικήσεις σχολείων που, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την άμεση ή έμμεση κατά περίπτωση προτροπή των κυβερνώντων να λειτουργούν τα σχολεία με οποιοδήποτε τρόπο, φτάνει να μην υπάρχουν «ενοχλητικές» διεκδικήσεις για πραγματική Παιδεία, δημόσια και δωρεάν.


Ηπρόκληση του ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν γελά κανέναν για τον ξεκάθαρο ρόλο της πολεμικής μηχανής που είναι βουτηγμένη στο αίμα των λαών αλλά αντίθετα εξοργίζει ακόμα περισσότερο. Ερχεται να προστεθεί στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα που ξεδιπλώνεται τόσα χρόνια με διάφορες μορφές ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπόλοιπης δράσης του.
Για όποιον πραγματικά θέλει την ειρήνη, την πραγματική πρόοδο, να επικρατήσει το δίκιο πάνω από τα τεράστια συμφέροντα, ο δρόμος οδηγεί σε ένα ταξικό κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά και τον πόλεμο, ενάντια στην εξουσία που την αναπαράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου