Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Λογαριάζουν χωρίς τους εργάτες

Με πρόσχημα τη λήξη της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις 14 Μάη, υπουργείο Απασχόλησης και εργοδοτικοί φορείς, η κρατική τηλεόραση, άλλα αστικά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Στην ίδια λογική και ο φορέας των μεγάλων σούπερ μάρκετ (ΣΕΛΠΕ) που κατήγγειλε τη σύμβαση και μαζί με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού στήνουν διαπραγμάτευση για να πετσοκόψουν τους εργαζόμενους του κλάδου. Οπως από την αρχή της κρίσης επιχειρούν να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν την απογοήτευση. Λογαριάζουν όμως χωρίς ...τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι όσο και αν εκβιάζονται δε θα σκύψουν το κεφάλι. Δε θα δεχτούν να δουλεύουν σκλάβοι στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και στα μεγάλα καταστήματα των κεφαλαιοκρατών και να γυρίζουν με άδεια χέρια στο σπίτι τους. Οσο και αν λυσσάνε τα αφεντικά και τα τσιράκια τους, οι εργάτες δε θα γονατίσουν.

Το παράδειγμα αυτό δείχνει η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα Ποτά. Το δείχνουν σήμερα και χιλιάδες εργάτες στο Δέρμα και στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Τύπο και στο Χαρτί, στο Γάλα και στα Τρόφιμα που κατεβαίνουν σε απεργιακή κινητοποίηση για τις κλαδικές Συμβάσεις. Το δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι εργάτες αύριο. Ολα κρίνονται από το συσχετισμό δύναμης, από τους ταξικούς αγώνες. Και σε αυτό το μετερίζι, εκεί που στην πράξη κρίνεται το δίκιο του εργάτη, θα στραπατσαριστούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι του κεφαλαίου. Σ' αυτό το μετερίζι οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, έχει ταχθεί αδιαπραγμάτευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου