Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις αναδρομικές αυξήσεις βουλευτών

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις αγωγές πρώην βουλευτών για αναδρομικές αυξήσεις και τις αντιδράσεις Κοινοβουλευτικών Ομάδων

12/12/11

Η επίδειξη ευαισθησίας που κάνουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με αφορμή τις αγωγές πρώην συναδέλφων τους για αναδρομικές αυξήσεις είναι εντελώς υποκριτική και γιατί αποδέχονται την βουλευτική σύνταξη και άλλα προνόμια αλλά και γιατί ψηφίζουν και υπηρετούν τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει στην Βουλή:

- Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν πριν την εκλογή τους ασφαλισμένοι, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζόμενους.

- Δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

2. Επανειλημμένα επίσης το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις για να μπορεί να γίνει έστω και στοιχειώδης έλεγχος του «πόθεν έσχες»:

- Να μετατραπούν υποχρεωτικά σε ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών και οι διάφοροι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που επίσης είναι ανώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι κανένας ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.

- Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από την χώρα.

- Να καταργηθούν το φορολογικό, το τραπεζικό, το εμπορικό και το επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.

Ακόμα όμως και τα ελάχιστα αυτά μέτρα που χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ σκοντάφτουν στην πεισματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όσων υποκριτικά σήμερα σηκώνουν την ρομφαία της κάθαρσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου