Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δεν αισθανόμαστε ούτε αγανακτισμένοι ούτε προδομένοι

Πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού και της νεολαίας είναι βαθιά αγανακτισμένο, θυμωμένο και έτσι θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσανατολιστεί η συζήτηση και η πράξη βεβαίως στη διέξοδο. Βλέποντας, λοιπόν, κανείς ποια είναι η πραγματική διέξοδος, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη τρομοκρατία που ασκούν στο λαό. Να μην μπορεί να δώσει απαντήσεις, να μην μπορεί να δώσει λύσεις αυτή η προσπάθεια που κάνουν και με την τρομοκρατία, όπου η ιδεολογική βία και η πνευματική χειραγώγηση είναι στο κατακόρυφο. Αναλύοντας τη δική μας θέση για τη διέξοδο, μπορεί κανείς να καταλάβει πολύ καλά, πού βρίσκεται το χάσμα που μας χωρίζει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από την ΕΕ, από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και πού βρίσκονται οι ουσιαστικές διαφορές μας με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είπαμε και προηγούμενα, η αγανάκτηση είναι πολύ μεγάλη. Αλλά θα το πούμε για άλλη μία φορά: Η αγανάκτηση και ο θυμός αφορά όλους εκείνους, τους γονείς και τα παιδιά τους, τους νέους ανθρώπους, που για πολλά χρόνια εμπιστεύθηκαν είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε τη ΝΔ, που για πολλά χρόνια πίστευαν ότι όταν χρεοκοπήσει η ΝΔ μπορούν να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ, ως το μικρότερο κακό ή ανάποδα και τώρα αισθάνονται ότι τους πρόδωσαν και τους κορόιδεψαν και τα δύο κόμματα.

Εμείς, ως ΚΚΕ, έχουμε τη δυνατότητα να μην αισθανόμαστε ούτε προδομένοι, γι' αυτό το λόγο δεν είμαστε ούτε θυμωμένοι, ούτε αγανακτισμένοι. Δεν τους εμπιστευθήκαμε ποτέ, τους αντιμετωπίζουμε σαν αντίπαλους. Κι έτσι λοιπόν σήμερα τους αντιμετωπίζουμε όχι με θυμό και αγανάκτηση, ως αντίπαλους, τους αντιμετωπίζουμε προσπαθώντας να διεξάγουμε τον πόλεμο που απαιτούν οι καιροί. Να το πούμε καθαρά. Ταξικό πολιτικό μίσος έχουμε. Δεν αισθανόμαστε όμως αγανακτισμένοι και προδομένοι. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους, είτε μέσα στο σπίτι τους, είτε πηγαίνοντας στις πλατείες, αισθάνονται αγανακτισμένοι. Κι αν θέλετε, σε αυτούς θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά και πρακτικά. Διότι είναι η εφεδρεία σήμερα του κινήματος, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι φαίνεται.

Απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ στην Ελευσίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου