Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Κυβέρνηση με προβιά»

«Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας. Πρόταση διεξόδου που αναδεικνύει το λαό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Είναι η συσπείρωση, η συμμαχία των κοινωνικών λαϊκών δυνάμεων στη γραμμή της πάλης κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ για λαϊκή εξουσία. Είναι μια πρόταση που ισχυροποιεί το λαό σήμερα, τον εξοπλίζει να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις και πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική, διαμορφώνοντας όρους για την ανατροπή της».

«Όποια μορφή και αν πάρει η συνεργασία πρόκειται για κυβέρνηση λυκοσυμμαχίας, που επιδιώκει να σπάσει το ηθικό του λαού και επιδιώκει να πάρει άνευ προηγουμένου μέτρα σε βάρος του λαού», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να αποτρέψει το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης και ζήτησε εκλογές, τονίζοντας ότι «η ευθύνη είναι στο λαό» και ότι «η απάντηση σε αυτά τα σενάρια είναι η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση αν και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, απάντησε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση με προβιά» και τόνισε ότι «πρέπει να ματαιωθεί ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου