Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνη η κατάσταση για τα νοσοκομεία της χώρας

Τραγική και επικίνδυνη καταγράφεται η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και σε στοιχειώδη υλικά και έτσι ακριβώς είναι. Γράφεται δε στον Τύπο καθημερινά ότι λόγω της έλλειψης βασικών υλικών υγιεινής αυξάνεται ταχύτατα ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Εκτός όμως από την καταγραφή της κατάστασης σημαντικό είναι να δούμε ποια είναι η ρίζα των αιτιών που οδήγησε σ’ αυτή την κατάσταση και που επιμελώς αποσιωπάται τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και από την κυβέρνηση, εμπαίζοντας το λαό ότι οι προωθούμενες περικοπές στην υγεία θα περιορίσουν μόνο τις σπατάλες και θα οδηγήσουν σε «ορθολογική ανάπτυξη» υπηρεσιών και σε δήθεν νοικοκύρεμα.

Για την κυβέρνηση λοιπόν θεωρείται «σπατάλη» να παρέχει στο λαό δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θεωρείται «νοικοκύρεμα».

Είναι φανερό ότι οι σημερινές παροχές υγείας δεν μπορούν στο ελάχιστο να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Όλα αυτά περί νοικοκυρέματος είναι επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να προετοιμάσουν το έδαφος για επιπλέον αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος για ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα με το πρόσχημα της «πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ».

Στόχος είναι να παίρνονται πίσω όλες οι όποιες κατακτήσεις υπάρχουν επειδή ακριβώς όταν γίνει ανάκαμψη πρέπει να εξασφαλιστεί η μέγιστη κερδοφορία. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν ανεβαίνει μόνο με τη μείωση του μισθού, αλλά και με τη μείωση της χρηματοδότησης της Παιδείας, της Υγείας και παντού.

Γι' αυτό απαιτείται να δυναμώνει η λαϊκή συσπείρωση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία που θα οικοδομήσει ένα πραγματικά λαϊκό σύστημα υγείας και θα εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου