Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σε καραντίνα για αιμοδότες ο Δήμος Μεσολογγίου

Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ισχύουν μέτρα αποκλεισμού των αιμοδοτών που διαμένουν ή εργάζονται στον Δήμο Μεσολογγίου.
Αιτία για αυτή την απόφαση όπως φαίνεται είναι το τελευταίο κρούσμα, μια κοπέλα από το Μεσολόγγι που μολύνθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου πριν από λίγες μέρες. Tο κρούσμα επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά και η κοπέλα νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στο νοσοκομείο Μεσολογγίου απ΄ όπου ήδη έχει πάρει εξιτήριο, αφού αποκαταστάθηκε η υγεία της.
Πριν λίγες μέρες υπήρξε και ένα άλλο κρούσμα ενός Πακιστανού ο οποίος διέμενε στο Αιτωλικό.
Όσες φιάλες αίματος έχουν συλλεγεί μετα την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν μπορούν να διατεθούν
Υστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου με το αίμα, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διάθεσης αίματος, ενώ τόνισε ότι το αργότερο μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμα τα αντιδραστήρια, προκειμένου να εξεταστούν οι 2.000 μονάδες αίματος που είχαν ληφθεί από κατοίκους των περιοχών όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού.
Τα τοπικά διαμερίσματα στα οποία ισχύει η απόφαση για αποκλεισμό είναι τα παρακάτω:

Τοπικό Διαμέρισμα Μεσολογγίου
Μεσολόγγι
Ευηνοχώρι
Ρέτσινα
Άγιος Θωμάς
Ελληνικά
Άγιος Γεώργιος
Μούσουρα
Άνω κουδούνι



Τοπικό Διαμέρισμα Οινιάδων
Νεοχώρι
Κατοχή
Γουριά
Πεντάλοφο
Λεσίνι
Μάστρο


Τοπικό Διαμέρισμα Αιτωλικού
Αιτωλικό
Σταμνά
Φραγκουλαίικα
Χρυσοβέργι
Άγιος Ηλίας 


Η είδηση εύλογα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, αφού όπως όλοι διαπιστώνουν καθημερινά, φέτος η περιοχή μας έχει πνιγεί από τα κουνούπια γιατί δεν έγιναν ή έγιναν ελάχιστοι ψεκασμοί εκεί όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις κουνουπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου