Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Απεργία των Υγειονομικών την Παρασκευή 23 Αυγούστου


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ενάντια στο κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εργαζομένων
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε.. – ΔΝΤ με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Θέλουν να τσακίσουν ότι λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, για να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
 Υπουργεία και φορείς του δημοσίου παρέδωσαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τους 9.820 εργαζομένους, που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη, για να φτάσουν τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το 2014.
Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν περί "εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού" και "εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης" αποτελούν φτηνές δικαιολογίες. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια.
  Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πιστή στις τουφεκιές στον αέρα και τον ανοργάνωτο αγώνα, αντί να στηρίξει και να συντονίσει μια σειρά από κινητοποιήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, κήρυξε χωρίς καμιά προετοιμασία και ενημέρωση των εργαζομένων, 24ωρη παναττική απεργία για την Παρασκευή 2 Αυγούστου.
  Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισήμαναν την ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού της δράσης των εργαζομένων που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας τη θέση ότι οι αγώνες για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.
  Καλούμε τους συναδέλφους, να προχωρήσουν σε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, που τσακίζουν τη ζωή μας.

Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμία μία δημόσια μονάδα Υγείας
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για την Ε.Ε. και τα κέρδη των καπιταλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου