Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Για όλα φταίνε οι διαδηλώσεις

Από τη μιά φταίνε οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, από την άλλη οι αποδοχές των εργαζόμενων που δεν πάνε καλά οι επιχειρήσεις, βρήκαν και τον όρο, μισθολογικό κόστος, και μας έχουνε πρήξει. Τι σημαίνει ρε σεις μισθολογικό κόστος και που το βρήκατε γραμμένο; Πάρτε το χαμπάρι. Χωρίς εργάτες δεν υπάρχει κερδοφορία. Επομένως δεν υπάρχει κόστος. Ο καπιταλιστής τίποτα δικό του δε δίνει στον εργαζόμενο για να του “κοστίζει”. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει:
Ο μισθός του εργαζόμενου είναι μέρος μόνο της αξίας που παράγει δουλεύοντας, μέρος της δουλειάς του, το υπόλοιπο είναι η υπεραξία που αποσπά από την εργασία του ο εργοδότης.
Βγήκε και οι Ντόρα και άρχισε τις αντεργατικές κορώνες της.
Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είπε: «φέρτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αλλιώς το κέντρο θα καταστραφεί, πάρτε την πρωτοβουλία για να την ψηφίσουμε». Ταυτόχρονα, προειδοποίησε «να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Αριστερά η οποία θα βγει στα κάγκελα», καθώς τα κόμματα της αριστεράς «έχουν την άποψη ότι πρέπει να κλείνουν λιμάνια και την Ακρόπολη και να καταστρέφουν την οικονομία της χώρας.Από κοντά και η Ν.Δ με τον Δένδια, και το ΛΑΟΣ με τον αρχιδημοκράτη τον Πλεύρη.
Δηλαδή η οικονομία της χώρας καταστρέφεται από την Αριστερά. Μην πάει το μυαλό σας αλλού. Για όλα φταίει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που  καταστρέφεται η οικονομία.
Θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας λόγω της κατάστασης, είπε η Ντόρα. Δηλαδή αν δεν κάναμε απεργίες και διαδηλώσεις, δεν θα είχαν χαθεί αυτές οι θέσεις. Τώρα όλοι πιστέψαμε πως ο κόσμος δεν πάει στα μαγαζιά να ψωνίσει επειδή οι απεργοί τους εμποδίζουν. Το ότι δεν υπάρχει σάλιο δεν παίζει.  Τό ότι στην Κοζάνη τη Σπάρτη το Μεσολόγγι, τα Τρίκαλα, την Ξάνθη και σε όλη την επαρχία κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, τι φταίει; Τόσες πολλές διαδηλώσεις βρε παιδίμου και δεν μπορώ να πάω να ψωνίσω. Έχω λεφτά να ξοδέψω και με εμποδίζουν αυτοί που απεργούν.
Αλλά με αυτά που λένε κάνουν ξεκάθαρο ένα πράγμα. Το ποιόν φοβούνται και ποιόν προστατεύουν. Φοβούνται το λαό και προστατεύουν το κεφάλαιο. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι η Ντόρα και οι φίλοι της σκέφτονται το μεροκαματιάρη το μαγαζάτορα,κακό του κεφαλιού του.
«Ξεχάστε το. Οι διαδηλώσεις είναι ο μόνος τρόπος να εκφραστεί ο λαός σε όλα τα δεινά από την πολιτική του Μνημονίου. Αν θέλετε να του στερήσετε και αυτό το δικαίωμα, θα βρεθείτε σε εκπλήξεις πάνδημες και παλλαϊκές», όπως είπε και ο Γιάννης Πρωτούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου